• idag
  17 jan
  -7°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

När allt det bra trumfar stort

Krönikor
PUBLICERAD:
Jag och familjen har precis kommit hem från en semester till Florida. Den kan beskrivas på två olika sätt:

1. Flygskam, missad transferbuss till Arlanda, påfrestande restid, en jättepåverkad främling i flygstolen intill, jetlaggade barn, fem dagar med rekordkallt väder (barnen fick ha fleecejackor och mössor), förkylningar och bihåleinflammationer, irritation över att småtjejer inte tilläts vara topless vid poolen, en åksjuk treåring som kräktes ner halva hyrbilen, inställda planer på grund av nämnda åksjuka och en tappad tånagel som orsakade smärta större delen av resan.

Eller:

2. Fler dagar med fantastiskt än dåligt väder, kvalitetstid med familjen, sol och bad, fina utflykter, palmer, färgglada hus, vackra solnedgångar, god mat, en ettåring som lärde sig gå och glatt charmade varenda amerikan vi mötte, otroliga parader på Disney World, en treåring som sög i sig en massa ny kunskap och nu lär kompisarna allt om stingrockor och sjöjungfrur, underhållande NHL-hockey och till och med en och annan drink på tu man hand med mannen. (Mina föräldrar var med på semestern = smart drag).

Flygskammen är oundviklig, men bortsett från den så vet jag precis vilken version av resan jag kommer minnas i vintermörkret, både i år och kanske resten av mitt liv.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.