• idag
  17 jan
  -7°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Leve Emil och livet i skogen

Insändare
PUBLICERAD:
Hurra för Emil, 12 år, som vill få oss att tillsammans rädda regnskogen. Det är uppfriskande att unga människor engagerar sig i viktiga frågor och det bådar gott för framtiden.

Emil skriver om regnskogen men texten skulle lika gärna kunna handla om den svenska skogen. Vår skog kalhuggs ofta och ersätts av planteringar vilket gör att livsmiljöerna förstörs och arter hotas av utrotning även här. Man tillåter att skog skövlas även i djurens häckningstider vilket förstås är förödande.

FSC är ingen miljöcertifiering utan en certifiering inriktad på skogsbruk. Så länge FSC-standarden baseras på kalhyggesbruk, monokulturer med gran och tall och främmande trädslag, så är inte skogsbruket miljömässigt hållbart och FSC tillåter även avverkning under fåglarnas häckningstid. Mellanskog med fler vill dessutom ha möjlighet att avverka även i den ytterst lilla del av skyddade skogar som finns kvar i landet i sin jakt på granbarkborren. Fint Emil att du uppmärksammar det fruktansvärda som händer i regnskogen men tillsammans behöver vi även rädda den svenska skogen. Leve Emil och livet i skogen!

Pachamama

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.