• idag
  17 jan
  -7°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bestört efter omröstningen

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Om Socialdemokraterna i Karlstad hade röstat för ett Skutberget utan Mumin hade vi fått en total kursändring för utvecklingen av Skutberget som friluftsområde.
Foto: Peter Bäcker
I torsdags kväll blev jag verkligen ledsen och bestört. Socialdemokraterna som hade sin och Skutbergets framtid i sina händer röstade mot Skutberget. De vill bygga Mumin på 40 procent av strandremsan vid Skutberget.

Om de hade röstat för ett Skutberget utan Mumin hade vi fått en total kursändring för utvecklingen av Skutberget som friluftsområde. Socialdemokraterna i Karlstad har missat sin största möjlighet att göra skillnad, att bli ett parti att räkna med. Nu är de bara ett parti i mängden som följer med i en blågrågrön massa. ”Only the Dead Fish Follow the Stream”.

Att ett parti som kallar sig Miljöpartiet kan förstöra ett av Sveriges finaste friluftsområden är för mig ofattbart. Man kunde inte ens berätta om röstetalet vid den egna omröstningen. Det så kallade Miljöpartiet i Karlstad saknar både transparens och miljöinriktning. Man är ett otidsenligt parti som inte har ett politiskt existensberättigande i ett demokratiskt Sverige.

Det ser lika illa ut inom Socialdemokratin i Karlstad. De som röstade vid representantskapet var anonyma för allmänheten. Inom partiet hade man en öppen omröstning. Vid en öppen omröstning kan man identifiera vem som röstar vad. Trycket på individen som vill vara en i gruppen och en i partiet blir därmed mycket hårt. Ett sådant förfarande gör att det krävs ett mycket stort mått av civilkurage om man skall våga avvika från partilinjen.

Efter omröstningen sa en av de ledande socialdemokraterna: Jag kommer att se till att de röstar rätt i kommunfullmäktige i december. Hen sa också det skall bli skönt att vi nu kan ägna oss åt det som är verkligt viktigt!

För mig känns det som om kommunens ledande politiker har ett väl utvecklat kikarseende och är döva för vad folket tycker.

Jag kan inte förstå varför man vill förstöra Skutberget? Det måste ligga någon eller några hundar begravda. Dessa hundar kan vara någon stor investerare/hotellägare som vill bygga ett spahotell på Skutberget.

”Bygg Mumin. Låt det gå i konkurs. Området förstört. Arrendeavtalet säljs. Vi bygger ett spahotell i stället”.

Skutberget är förstört för kommande generationer!

Vän av Karlstad

Jörgen Lenz

P.S. EU-parlamentet har beslutat om att vi har ett ”klimat- och miljönödläge".

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.