• idag
  30 maj
  16°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  23°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  25°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ett barn av min 56K-modemstid

Krönikor
PUBLICERAD:

En gång för länge sen när jag fick tillgång till den här spalten använde jag ett könsord men i dag ska vi beröra ämnet Allt Som Är Grovt På Internet, vilket i sig är en definitionsfråga – det som är åt helvete för snuskigt för den ena är vardagsmat för den andra, och så vidare.

Jag är ett barn av min tid, till viss del. Jag var knatte med ett 56K-modem (det kan också ha varit usla 28K?) till ISDN och så småningom till en av Karlskogas första fiberanslutningar. En sån anslutning kommer med ett visst ansvar. Ni förstår, det handlade om att ta itu med det som man fick skickat till sig: filmklipp, bilder och annat, att åtminstone se sekunder av den video du får skickad till dig innan du klickar bort den.

Först nu har jag lärt mig att det också handlade om att jag skulle föra vidare informationen till framtida kolleger och vänner, utan att de för den sakens skull behöver bli skärrade för all framtid av "Lemonparty" och "church.wav" (googla gärna inte).

Att hantera allt sånt som tonåring var inte helt lätt – men å andra sidan har ju dagens ungdom tillgång till precis så mycket tentakelporr de vill se. Jag kände aldrig till det som ung, som tur var.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.