Hoppa till huvudinnehållet

Boreåkaren i landslaget

Publicerad:
Foto: Daniel Olausson

Filip Danielsson, SK Bore, är med i den svenska landslagstruppen som tävlar i Lillehammer kommande helg.

Lindesbergsbördige Filip Danielsson har tillhört SK Bore sedan 2016 och fått chansen i landslagssammanhang vid två tillfällen tidigare.

2017 debuterade han i just Lillehammer då han fick köra skiathlon (15x15 kilometer) och slutade 55:a. 2018 gjorde han sin andra insats i landslagströjan då han körde Holmenkollens femmil och slutade 57:a.

Nu kommer alltså ännu en chans i blågult. Tillsammans med Daniel Richardsson tillkommer han i truppen jämfört med den senaste truppen i finska Ruka.

”Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF och Filip Danielsson, SK Bore, plockas in efter fina insatser i premiären i Gällivare där Danne blev trea och näst bäste svensk i 15 kilometer klassiskt och Filip femma i samma lopp”, säger herrtränaren Mattias Nilsson i ett pressmeddelande.

Nilsson står över

I övrigt är det klart att inte Stina Nilsson finns med i Lillehammer.

"Stina hade redan i förväg planerat att välja bort Lillehammer för att få in mer träning och komma förberedd till tävlingarna längre fram, där bland annat Tour de Ski närmar sig", säger damtränaren Magnus Ingesson i ett pressmeddelande.

Tävlingarna i Lillehammer består av skiathlon (lördag) och stafett (söndag).

Sedan tidigare står det klart att Ebba Andersson blir borta till årsskiftet på grund av en knäskada.

Inte heller Maja Dahlqvist eller Oskar Svensson kommer att tävla.

– Det är inte så att jag känner att jag borde åka där efter den här helgen, sade Dahlqvist efter den mindre lyckade premiären i finska Ruka.

Oskar Svensson tävlade i Ruka men har hämmats av en knäskada.

Artikeltaggar

Filip DanielssonLängdskidåkningSK BoreStina Nilsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.