Hoppa till huvudinnehållet

Hemmasviten bruten för Grums

Publicerad:
Det var första förlusten för Grums i hemmaborgen
Det var första förlusten för Grums i hemmaborgen Foto: Peter Bäcker

Lindlöven blev en för tuff match för formstarka Grums som redan har kvalificerat sig för spel i Allettan efter Jul. Grums som lånat ut båda poängmaskinerna Pelle Hedlund och Jesper Norbäck fick klara sig med endast tre femmor under söndagens hemmamatch. Matchen slutade 4–1 till Lindlöven och Grums fick inkassera sin första förlust på hemmaplan.

Utöver poängduons frånvaro så saknades också spelare med skadedrabbningar. Vilket gjorde att Grums valde att flytta upp juniorerna Axel Ivarsson och Filip Norbäck under söndagens match. Det skulle också visa sig att man saknade stjärnspelarna när ett hungrigt Lindlöven kom till Billerudshallen för att säkra avancemanget till Allettan.

Det var dock Grums som skulle inleda matchen bäst. Efter tio minuters spel i den första perioden såg Simon Sjöberg till att Grums kunde ta ledningen med 1–0 i powerplay framspelad av Jesper Appel och William Eriksson.

– Jag tycker vi gör en bra första period, nästan felfri, säger Grums tränare Erik Koskela.

Lindlöven skulle dock få sista ordet i den inledande perioden när de satte kvitteringsmålet 13 sekunder från pausvilan.

Den andra perioden skulle bli lika jämn som den första men duktiga Lindlöven orkade med ett ryck som gjorde att de kunde ta ledningen fem minuter in i den andra akten.

August Lindqvist trycks upp mot sargen av Forshagafostrade Ludvig Hultgren
August Lindqvist trycks upp mot sargen av Forshagafostrade Ludvig Hultgren Foto: Peter Bäcker

Tredje perioden startade med en riktig chock för Grums som fick se pucken passera stolparna redan efter 22 sekunder. Efter det orkar inte Grums hämta upp underläget med de tre femmorna som kom till spel i matchen. Lindlöven satte spiken i kistan när de fastställde slutresultatet 1–4 samtidigt som Grumsspelaren Emil Persson satt på botbänken.

– Vi gör en bra match med tanke på det lag som vi ställer upp med. Det är inte lätt att flytta upp juniorer som inte har spelat med oss innan, men de gör ett bra jobb. Självklart är det alltid tufft att förlora, speciellt nu när vi har haft en så bra hemma svit. Men jag tycker vi spelar en bra hockey och hotar mycket så vi ska vara nöjda med matchen överlag, säger Koskela.

I nästa match ställs Grums mot Kumla på bortaplan där jakten på seriesegern fortsätter.

Mål Grums, Simon Sjöberg assisterad av Jesper Appel och William Eriksson (10,20).

Artikeltaggar

Grums IK HockeyHockeyettanIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.