Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningen slapp avstängning

Publicerad:
Reporter Johan Hedlund
Johan Hedlund
johan.hedlund@vf.se
Adam Edström kan spela vidare i Rögletröjan då han slipper avstängning.
Adam Edström kan spela vidare i Rögletröjan då han slipper avstängning. Foto: Anders Bjurö/TT

Rögles värmländske back Adam Edström anmäldes till disciplinnämnden efter en tackling på torsdagen. Men den JVM-aktuelle spelaren slipper avstängning.

Adam Edström har gjort en stark höst som rookie i SHL och är aktuell för junior-VM. Nu riskerade han ett bakslag i form av avstängning efter Rögles derbyseger mot Malmö (4–3 efter förlängning).

Värmlänningen tacklade Malmös Frederik Storm i samband med att den andra perioden tog slut.

I anmälan från Situationsrummet stod att läsa: "Edström kommer in från sidan och tacklar Storm med en uppåtgående tackling som med sitt högra axelkåpa träffar Storm på hakan. Storm som är upptagen med en annan Röglespelare hinner inte skydda sig när Edström utdelar tacklingen från sidan som tredje man", skrev SHL på sin webbsida.

På eftermiddagen kom besked att Edström slipper avstängning.

"Enligt disciplinnämndens bedömning ger filmsekvensen inte tillräckligt stöd för uppgifterna i anmälan om att huvuddelen av kraften tacklingen träffar i huvudet. Vid den bedömningen ska anmälan lämnas utan bifall", står det att läsa.

Artikeltaggar

Adam EdströmIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.