Maia Hirasawa - Både tryggt och överraskande

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Maia Hirasawa.
Foto: Per Kristiansen
"Vad som överraskar mest är tolkningen av 'Staffan var en stalledräng'. Den lyckas hon göra både smått suggestiv och faktiskt lyssningsbar."

Jul

Maia Hirasawa

Maias Jul
(Headstomp)

Singer-songwritern Maia Hirasawa vill visa upp en jul som sträcker sig över ett bredare spektra än det vanliga muntra puttret. Efter inspelningen av hennes mörkare version av ”Let It Snow”, som var till förmån för UNHCR, väcktes lusten att göra mer julmusik och nu kommer fullängdaren med både klassiker och nyskrivna spår.

Som bäst blir det i ”Vi stannar kvar” och ”Fortfarande här” som drivs av ett bekant, upprymt Hirasawa-tempo och det är just insticken av egen renodlad pop som ror det iland; de fräschar upp bland den söndertuggade skåpmaten.

Men vad som överraskar mest är tolkningen av ”Staffan var en stalledräng”. Den lyckas hon göra både smått suggestiv och faktiskt lyssningsbar.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.