Fritidshuspriserna i Branäs har ökat rejält

Turism
PUBLICERAD:
Som bekant expanderar Branäs årligen och det märks också på fritidshuspriserna som har stigit med 67 procent under de senaste fem åren.
Foto: Håkan Strandman
Fritidshuspriserna på de svenska fjäll- och skidturismområdena har ökat rejäl de senaste fem åren.
Bland annat i Branäs.

Listan, som Fastighetsbyrån sammanställt, toppas av Tänndalen och Tänndalsvallen som tillhör Funisfjällen där snittpriserna ökat med hela 143 procent under perioden.

Branäs ligger sexa där snittpriset för ett fritidshus låg på drygt två miljoner kronor 2018/2019 och där har snittpriset ökat med 67 procent de senaste fem åren.

– Intresset för Branäs ökar stadigt. Branäs ägargrupp har varit tydliga med sin masterplan att dubbla antalet bäddar, från 10 000 till 20 000 bäddar inom en 20-årsperiod, säger Åsa Trollåker, Fastighetsmäklare och franchisetagare på Fastighetsbyrån i Torsby, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Anläggningen har även vunnit stora barnsemesterpriset många år i rad. Detta gör att många vill investera i en fjällstuga just i Branäs, som man vet kommer att expandera under lång tid framöver. En tydlig trend som vi sett de senaste åren är att intresset från värmlänningarna själva ökar. De vill ha kort resväg till sin fjällstuga och samtidigt ha fina hyresintäkter när de själva inte nyttjar stugan, vilket är en viktig faktor när man investerar i Branäs.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.