Hoppa till huvudinnehållet

Biograf till salu i Hagfors

Publicerad:
Reporter Daniel Olausson
Daniel Olausson
daniel.olausson@vf.se
Fastigheten som går under namnet Fasaden ligger ute till försäljning och enligt mäklaren Bengt Pettersson finns det intresse för den.
Fastigheten som går under namnet Fasaden ligger ute till försäljning och enligt mäklaren Bengt Pettersson finns det intresse för den. Foto: Daniel Olausson

Har du drömt om att äga en egen biograf?

Nu finns det en till salu i centrala Hagfors.

– Vi har flera intressenter, säger mäklaren Bengt Pettersson på Mäklarhuset.

Det är fastigheten som går under namnet Fasaden som finns ute på marknaden, och den innehåller i ärlighetens namn bra mycket mer än biografen.

– Det är en större lokal på övervåningen som de haft som typ konferenslokal och haft lite tillställningar i, och det finns arbetsrum och sådant, säger Bengt Pettersson och tillägger att det finns källarlokal och en tvårumslägenhet på fastigheten.

– Biografen är en bra lokal, absolut, men det är folkets hus som har den moderna biografen idag och det är väl inte underlag att ha en biograf till, men jag skulle kunna tänka mig andra typer av aktiviteter.

Centralt läge

Det är Våra gårdar, riksförening för nykterhetsrörelsen IOGT-NTO:s allmänna samlingslokaler, som byggde fastigheten 1980 och haft den i sin ägo sedan dess, enligt Bengt Pettersson.

– De har ingen verksamhet där längre och inte heller ekonomi till att klara av att ha den kvar.

Priset är satt till 800 000 kronor.

– Bättre läge är svårt att få, det ligger mitt vid en genomfart och mitt i centrum, säger Bengt Pettersson som nyligen sålt stugbyn i Ekshärad.

– En utländsk familj som kommer hit och har barn med sig. Det är positivt, vi måste få hit folk.

Artikeltaggar

Bengt PetterssonBostad och byggenEkshäradHagforsMäklarhuset

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.