Hoppa till huvudinnehållet

Pelle Hedlund frälste Grums – Allettan nästa

Publicerad:
Hedlund ledde sin kedja och Grums till seger. "Vi har en grymt bra första kedja", säger coach Koskela.
Hedlund ledde sin kedja och Grums till seger. "Vi har en grymt bra första kedja", säger coach Koskela. Foto: Nils Wilhelmsson

22-årige Pelle Hedlund gjorde tolv baljor för Grums i fjol – mot Borlänge smällde Åmålspöjken in både nummer tolv och tretton. Det sista, med knappt två minuter kvar av matchen, gav Grums segern som säkrade Allettanplatsen.

– Nu är det ju bomklart, riktigt skönt, säger Grums-tränaren Erik Koskela.

Grums har kunnat lita väldigt mycket på sin förstakedja den här säsongen, den med Pelle Hedlund, Jesper Norbäck och Filip Karlsson, för poäng. Så var även fallet när Borlänge stod för motståndet.

– Den är extremt viktig för oss, sedan har vi ett gäng knektar längre ned i kedjorna som gör att de kan spela ut som de gör, säger Koskela.

Karlsson prickade in ettan efter knappt sju minuter, assisterad av backkomponenterna i kedjan Jesper Appel och William Eriksson. Första perioden tillhörde annars i stora drag hemmalaget Borlänge.

– Vi var inte riktigt med, vi stod på hälarna och Borlänge kunde trycka på.

Hedlunds tolva

Med likaläge på ett mål vardera på tavlan inför andra skulle han så kliva in i handlingen, Pelle Hedlund.

Karlsson och Appel stod för förarbetet och tangeringen av fjolårssäsongen var ett faktum. 2–1-målet kom sent i perioden, men var enligt Koskela varken oförtjänt eller oväntat.

– Vi kunde lyfta upp laget lite där kände vi och kunde komma mot dem i en högre fart, vilket i sin tur gjorde att vi skapade betydligt mer där än i första.

Den härliga känslan från mittenakten var däremot inget som kunde föras med in i avslutningen. Fyra minuter in i tredje var Borlänge ikapp och sex minuter senare var de förbi.

"Kan slappna av nu"

Koskela brukar säga, på sin charmiga värmländska, "det är en jävla moral i den här gruppen". Och visst skulle den visa sig igen.

Knappt två minuter efter Borlänges 3–2-mål skickade August Lundqvist in kvitteringspucken, och med bara någon minut kvar fastställde Pelle Hedlund slutresultatet 4–3.

– Tredje var jämn, det kändes tungt när de gjorde trean men det var förbannat skönt att vända tillbaka och vinna.

Segern slog in den definitiva spiken i kistan, Grums får spendera vårsäsongen i Allettan.

– Nu är det bomklart, riktigt skönt!

Vad gör det med fortsättningen för er?

– Vi kan slappna av nu, vi har pratat en del om att det kan bli klart och nu är vi där, säger Koskela.

Och fortsätter:

– Det är några killar med lite småskavanker, de kan få vila lite och ta igen sig. Samtidigt ger det oss möjlighet att trycka på extra i träningarna så vi kommer fulltankade till avslutningen.

Fyra matcher återstår för Grums, den första redan på söndag hemma mot Lindlöven.

Artikeltaggar

Erik KoskelaFilip KarlssonGrums IK HockeyHockeyettanIshockeyJesper AppelJesper NorbäckPelle Hedlund

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.