Omdömeslöst och oseriöst

Ledare
PUBLICERAD:
Jonas Sjöstedt (V) och Ali Esbati (V) hotar med att väcka misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).
Foto: Janerik Henriksson/TT
Vänsterpartiet hotar med en misstroendeförklaring mot nytillträdda arbetsmarknadsministern Eva Nordmark (S). Det är omdömeslöst och fel av flera skäl.

Det finns anledning att vara upprörd över den vårdslösa hanteringen av arbetsmarknadspolitiken och slakten av Arbetsförmedlingen. Det är vi många som är. Men det är inte Eva Nordmarks fel. Hon har haft uppdraget i drygt två månader och var inte delaktig i vare sig M-KD-budgeten eller januariavtalet.

Är det någon som Vänsterpartiet i så fall skulle väcka misstroende mot är det statsminister Stefan Löfven, men det vågar inte Vänsterpartiet. I stället startar de ett populistiskt och oseriöst spel, på samma sätt mot Sverigedemokraterna gjorde med misstroendeförklaringen mot justitieminister Morgan Johansson härom veckan.

Borde inte Jonas Sjöstedt vara bekymrad över vilka han får sällskap med om han gör allvar av hotet? Vill han verkligen bli partner till Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson, som i hög grad är medskyldiga till kaoset på Arbetsförmedlingen?

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.