Hoppa till huvudinnehållet

Uppgifter: Vill förlänga med mittfältsstjärnan

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Agon Beqiri ser gärna en fortsättning i Karlstad.
Agon Beqiri ser gärna en fortsättning i Karlstad. Foto: Helena Karlsson

Han var en av KBK:s viktigaste spelare förra säsongen. Enligt uppgifter till VF-sporten vill nu Karlstadssamarbetet ha med Agon Beqiri i det nya bygget.

– Vi ska sätta oss ned i veckan, säger bolltrollaren.

Agon Beqiri var dominant på Karlstad BK:s mittfält under förra säsongen och startade samtliga 30 matcher där han noterades för tre mål. I tisdags fick den superettanmeriterade 26-åringen sätta på sig matchskorna ännu en gång när KBK/United ställdes mot Degerfors i en träningsmatch.

Men frågan är om det var sista matchen i en Karlstadsdress för Beqiri?

Kanske inte.

Enligt uppgifter till VF-sporten ska Trollhättanprodukten vara högt upp på önskelistan hos den nya Karlstadsklubben om en kontraktsförlängning.

– Det är min tredje säsong i Karlstad nu och jag måste säga att jag trivs väldigt bra. Jag ska sätta mig ned med Daniel Pettersson (sportchefen) i veckan och diskutera lite. Vi får se vad han har att säga men att de är nöjda med mig har de berättat. Vi får se vad som händer och hur de tänker.

Hur tänker du själv kring en fortsättning?

– Det låter spännande med den nya satsningen att slå ihop KBK och United. Jag kan absolut tänka mig att fortsätta vara med i det som vi nu bygger vidare på.

Finns det intressen utifrån?

– Det vet jag inte. Min rådgivare har koll på allt sådant men än så länge vet jag i alla fall att det inte dykt upp något konkret.

"Har det bra i Karlstad"

Spelmotorn är öppen för en flytt om rätt bud dyker upp – och helst ska det komma från högre divisioner.

– Men då ska det vara något riktigt intressant i så fall, jag måste känna att det ska vara värt att flytta även fast det är en liga högre upp. Först måste det dyka upp något innan jag kan säga allt för mycket men just nu har jag det bra i Karlstad så vi får se var det landar. Jag är absolut intresserad av att stanna så länge Karlstad vill ha kvar mig.

Till sist, hur var det att spela match igen?

– Kul. Mycket nytt men jag tyckte ändå att det gick helt okej ändå. Det är svårt att göra något jättebra utav det eftersom vi bara haft en träning ihop. Det gick inte att förvänta sig allt för mycket men jag måste ändå säga att det gick över förväntan.

Artikeltaggar

Agon BeqiriCarlstad UnitedFotbollKarlstad BK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.