Hoppa till huvudinnehållet

Ving ställer in avgångar från Karlstad Airport

Publicerad:
Det blir inga avgångar från Karlstad till Kanarieöarna från februari till april.
Det blir inga avgångar från Karlstad till Kanarieöarna från februari till april. Foto: Håkan Strandman

Ving ställer in samtliga avgångar från Karlstad Airport till Kanarieöarna från februari till april. Vd Hans Wennerholm tog emot beskedet under onsdagen.

– Det är förstås jättetråkigt, säger han.

Det var i slutet av september som den brittiska resekoncernen Thomas Cook – som äger svenska Ving meddelade konkurs. I början av november blev det klart att norrmannen Petter Stordalen köper resebolaget Ving. Men under onsdagen fick Hans Wennerholm information om att Ving ställer in alla avgångar till Kanarieöarna från Karlstad från 5 februari till 15 april.

– Det beror på att bokningsläget har varit dåligt under den senare delen av säsongen. Däremot så kommer Norwegian att fortsätta att flyga en gång i veckan. Vi kommer fortfarande att ha avgångar till Kanarieöarna hela vintern, säger han.

Beskedet är fortfarande färskt och Hans Wennerholm har inte hunnit prata med Ving när VF når honom på onsdagseftermiddagen.

– Jag vet inte om sista ordet är sagt än och vi ska föra en dialog om det här. Vi får se helt enkelt, men vi kommer försöka att diskutera med Ving och se om det finns någon möjlighet om vi kan stötta på något vis, med marknadsföring exempelvis, säger han.

De inställda avgångarna påverkar totalt 216 bokningar.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt när vi får ställa in avgångar och göra våra kunder besvikna. Givetvis försöker vi hjälpa våra kunder att hitta andra alternativ att boka om till. Ställs resan in betalas pengarna tillbaka för resan i enlighet med paketreselagen, skriver Charlotte Hallencreutz, informatör hos Ving, i ett mejl till VF.

Artikeltaggar

Hans WennerholmKarlstadKarlstads flygplatsNyheterVing

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.