Hoppa till huvudinnehållet

Dubbla glädjebesked för FBK-backar

Publicerad:
Vojtech Mozik utgick i CHL-åttondelen mot Frölunda.
Vojtech Mozik utgick i CHL-åttondelen mot Frölunda. Foto: Tommy Pedersen/TT

Färjestad kunde lämna dubbla positiva skadebesked kring backar på onsdagen.

Förhoppningen är att Vojtech Mozik kan spela redan mot Rögle – och till veckan är Jens Westin tillbaka i full träning.

Vojtech Mozik grinade illa nere i Frölundaborg då han, efter att ha träffats av ett skott på armen, tog sig till båset men kort därefter lämnade för omklädningsrummet.

Men ett halvt dygn senare lämnar Mattias Hell, ansvarig för det medicinska teamet i FBK, lugnande besked.

– Det handlar om en mjukdelsskada och vår plan är att få honom spelbar till Röglematchen. De var inte värre än så. Men han kommer att testas på morgonvärmningen, säger Hell om tjecken som stod över onsdagsträningen och i stället behandlades för att få ner svullnaden.

– Det som blir avgörande blir om han kan hantera smärtan, om han får ner armen i armbågsskyddet. Men det ser mycket bättre i dag så det ger oss förhoppningar, säger Hell.

Westin snart åter

Men Mozik är inte den enda backen som Hell kunde lämna ett positivt besked kring.

– Planen är att Jens Westin ska gå med laget i full träning från nästa vecka. Sen får vi se hur han svarar på det, men framför allt blir det därefter upp till Jens själv och tränarna att ta beslut när han är redo.

Sex-åtta veckor var domen Westin fick när han skadade sig, nu har det gått sju.

– Så han följer planen och ska verkligen ha beröm för hur verkligen tränat hårt både i fysträning och nu de senaste veckorna på is tillsammans med Pelle (Prestberg) och Peter (Popovic). Det har varit fullt blås även fast han varit stel, säger Hell.

I övrigt var alla spelare på is efter tisdagens jätteförlust på träningen som FBK genomförde i Göteborg på onsdagsförmiddagen.

Nyförvärvets första pass

Bland annat nye kanadensaren Michael Latta som därmed gjorde sin första riktiga träning med de nya lagkamraterna.

Hur ser han ut?

– Han är här för att vara obekväm. Ta stryk och vara besvärlig både i sarghörnen och framför mål. Och han har kommit in med en enorm energi och kommit in i gruppen på ett ohyggligt bra sätt. Otroligt glad, pigg, positiv och energifylld, säger general managern Peter Jakobsson och fortsätter:

– Han vill in och lira omedelbart, men tyvärr går det inte att skynda på processen utan vår förhoppning är fortfarande att han ska debutera den 28:e november.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyMichael LattaPeter JakobssonVojtech Mozik

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.