Hoppa till huvudinnehållet

Jeanette Lindström - En efterlängtad uppföljare

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Tio år har gått sedan Jeanette Lindströms album "Attitude & Orbit Control" – kanske har det funnits en viss press att matcha detta mästerliga album.

Men "Queen On The Hillside" befinner sig i samma musikaliska härad; svindlande vackra sånger iklädda såväl Supertramp-elpiano som svepande stråkar och pulserande trummor. Titellåten tillägnar Jeanette Lindström sin farmor och mormor – starka kvinnor som inspirerat till att drömma och våga gå sin egen väg.

Hon sjunger enastående fint omgiven av sitt eget band där Jonas Östholms piano och Andreas Houdrakis gitarrer ytterligare understryker sångernas tidlösa kvalité och ger ännu mer lyster. Ett måste på vinyl.

Artikeltaggar

Skivor