• idag
  8 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Hagfors distansdeltar i bokfestivalen

Böcker
PUBLICERAD:
Hagfors närvarar i helgens bokfestival, men för tredje året i följd gör man det från distans.
Foto: Peter Bäcker
Det är inte helt nödvändigt att närvara i vimlet på Nöjesfabriken för att delta i helgens bokfestival.
I Hagfors går det att följa händelserna från distans på biblioteket under fredag och lördag.

Biblioteket sänder programpunkter från festivalen via video och anordnar under lördagen aktiviteter som familjeteater och författarbesök av Hagforsbon Lars Svensson som berättar om sin nya bok. Man bjuder dessutom på tårta och inleder dagen med att lösa Melodikrysset tillsammans.

– Genom att visa de digitala sändningarna från festivalen i Karlstad kan en del av kulturen i övriga Värmland komma till oss i Hagfors. Vi ordnar även egna aktiviteter på lördagen och på så sätt kan även Hagforsborna uppleva festivalkänslan, säger Linnéa Lindberg, bibliotekssamordnare på Hagfors kultur och bibliotek, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.