• lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  14 juli
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Blir det någon mästerskapsfest?

Krönikor
PUBLICERAD:
I fredags blev det klart att vi får en ny mästerskapssommar. Men det kommer inte att bli ett mästerskap likt de tidigare.

I stället ska EM-matcherna spridas ut över tretton europeiska städer. Vissa bättre än andra och frågan är om det blir någon mästerskapsfest?

Idén är den gamle Uefa-presidenten Michel Platinis, Platini som i somras greps misstänkt för korruption. Bland de tretton städerna finns pärlor som München, Bilbao, Amsterdam, Rom, Köpenhamn och London.

Men det kommer också att spelas matcher i Rumänien. På samma arena som det svenska landslaget enkelt besegrade Rumänien på i fredags. Det är också på samma arena som Sveriges Alexander Isak fick höra rasistiska glåpord riktade mot sig under matchen.

Trots glåporden ville Isak spela färdigt matchen och fira med laget och de svenska fansen på plats. Här har Uefa ett gyllene tillfälle att sätta ner foten och leva upp till sin kampanj ”No to Racism”. Flytta matcherna från Bukarest och ta tydlig ställning i frågan.

Ett bötesbelopp som betalas av rumänska fotbollsförbundet svider knappast för de ”fotbollsfans” som inte lärt sig hur man beter sig. Och chanser har de fått, fredagens händelse var den tredje på kort tid i Bukarest.

Gör nu rätt så att vi kan få en fest ändå.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.