• idag
  8 aug
  19°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  9 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  10 aug
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  11 aug
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  12 aug
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bortom alla gränser

Ledare
PUBLICERAD:
Foto: Tommy Andersson
Socialdemokraternas oppositionsråd Linda Larsson har polisanmält dödshot kopplade till etableringen av en Muminpark på Skutberget. Dessa oacceptabla hot mot enskilda politiker är också ett hot mot demokratin.

De måste fördömas med kraft, oavsett partifärg och åsikter. Men Karlstadpartiet Livskvalitet har en annan inställning. I en timslång poddsändning på partiets Facebooksida ser de konspirationer och spöken överallt. Andra politiker, kommunens tjänstemän och medierna går inte att lita på.

Dödshotet mot Linda Larsson viftas bort. Partiets ordförande Kenneth Jansson talar om fake news och att det inte finns mycket sanning i VF:s artikel. Partiets starke man Peter Sörensen fyller på med att det är helt bisarrt att skriva om det nu. De frågar vem som initierat ”nyheten” och Sörensen avslutar med att raljant hoppas att Linda Larsson överlever.

Det är fruktansvärt obehagligt att lyssna på och bortom alla anständighetens gränser. Att de sedan går ut och säger att de tar avstånd från alla hot och trakasserier hjälper inte. Det går inte att ha något som helst förtroende för politiker som agerar på det här sättet.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.