Hoppa till huvudinnehållet

Dags att nominera din Lussekatt

Publicerad:
Bosse från Kil tog hem 2018 års upplaga av VF:s prestigefyllda tävling Lussekatten. Nu vill han ha en tronföljare, så knäpp en bild och skriv några rader redan i dag!
Bosse från Kil tog hem 2018 års upplaga av VF:s prestigefyllda tävling Lussekatten. Nu vill han ha en tronföljare, så knäpp en bild och skriv några rader redan i dag! Foto: Peter Bäcker

Förra årets vinnare Bosse var en riktig oturskisse, men lyckan vände när VF:s läsare fick rösta.

Nu är det dags för Lussekatten 2019: knäpp en bild, skriv några rader och mejla in senast den 1 december.

Sedan 1990-talet har flera generationer värmländska katter passerat revy i VF-spalterna. Men än finns det kissemissar som inte visats upp för en bred publik.

Någon renodlad skönhetstävling handlar det dock inte om: här premieras hellre Murre som åker skateboard och dricker kaffe eller Missan som blivit av med åtta av nio liv av underliga orsaker.

Ur den dignande bidragshögen kommer VF:s lussekattjury att plocka ut tio finalister, som presenteras i tidningen samt på vf.se veckan innan Lucia. Då blir det också upp till läsarna att rösta via mejl eller VF:s Facebooksida.

Observera en nyhet för i år: vi tar inte längre emot telefonröster, då det börjat bli alltför få som använder den kanalen.

Vinnarkatten föräras ett diplom, ett fint presentkort på en djurbutik och ett reportage som publiceras på Luciadagen den 13 december.

Tänk dock på att bilden trots allt har betydelse: se till att katten är i fokus och ha gärna en rätt neutral bakgrund. Lycka till!

Artikeltaggar

LuciaNyheterVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.