Bedrövliga populister dummar sig

Ledare
PUBLICERAD:
SD-ledaren Jimmie Åkesson använde riksdagens EU-debatt för att väcka en misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson. Det är populism av den sämsta sorten.

Det är sorgligt men inte överraskande att Åkesson får uppbackning av Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD) inför fredagens omröstning. Återigen står de tre högerkonservativa partierna samlade. Tack och lov ställer inte C och L upp på dumheterna.

Ulf Kristerssons hyckleri är värst. Först begär han blocköverskridande samtal om gängkriminaliteten, sedan drar han sig ur och nu anklagar han Morgan Johansson för att inte agera. Vad sägs om 205 propositioner och 52 skarpa lagförslag från justitiedepartementet under Morgan Johanssons ledning?

Gängkriminaliteten är avskyvärd och måste bekämpas. Det är alla överens om, men trion Åkesson-Kristersson-Busch Thor försöker ta billiga poäng. Det är lågt.

Skjutningarna och gängen stoppas inte i en handvändning. Det kräver långsiktigt och tålmodigt arbete, just det som polisen och andra myndigheter arbetar med. Låt dem få göra det utan meningslösa misstroendeförklaringar.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.