• idag
  5 aug
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.3 mm
 • torsdag
  6 aug
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  25°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  8 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  9 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Värmlänningar tilldelade karatens högsta förtjänsttecken

Kampsport
PUBLICERAD:
Roger Eliasson och Emilio Merayo tilldelades det högsta förtjänsttecknet i svensk karate.
Foto: Christer Hagman
Värmlänningarna Roger Eliasson och Emilio Merayo tilldelades Svenska karateförbundets högsta förtjänsttecken i samband med SM i Karlstad.

Förtjänsttecknet tilldelas ideella ledare som genom sitt långa engagemang bidragit till utveckling av föreningsidrotten – vilket är precis vad Roger Eliasson och Emilio Merayo, båda aktiva i Karlstad karateförening, har gjort.

Duon fick ta emot utmärkelsen av förbundets generalsekreterare Sarah W Cedercrona och förbundsordförande Urban Andersson i samband med invigningen av karate-SM i Karlstad den gångna helgen.

Motiveringen löd: ”Roger Eliasson och Emilio Merayo tilldelas Svenska karateförbundets högsta förtjänsttecken som tack för sitt mångåriga ideella engagemang, där de som kompetenta instruktörer och föreningsledare förmedlat karatens traditionella värdegrund med värme och entusiasm och samtidigt hjälpt till att gynna föreningslivet in i samtiden som ett aktivt tränings- och tävlingsforum för alla åldrar. De har också bidragit till svensk karate som på förbundsnivå, som bland annat tävlingsdomare och i distriktsledning och på så sätt på ett förtjänstfullt sätt bidragit till utveckling av idrotten i stort”.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.