Melwin Lycke Holm: Vill bli bäst i världen

Friidrott
PUBLICERAD:
Melwin Lycke Holm, son till Stefan Holm, tog brons i höjdhopp vid friidrotts-SM i somras.
Foto: Anders Wiklund/TT
Att vara talang är en sak. Att vara Stefan Holms son något annat. I sin första längre intervju berättar 15-årige Melwin Lycke Holm om höjdhoppssatsningen och hur det är att ha en OS-mästare som pappa och tränare:

– Jag har förstått någonstans att jag gör något som så många inte har gjort. Sedan vet jag att utvecklingen inte kan gå framåt hela tiden. Men jag vill bli bäst i världen. Jag vet inte om det kommer att gå. Men det är det jag tränar för, säger han till Expressen.

Melwin Lycke Holm, som tog SM-brons i somras, säger att pappa Stefan aldrig tvingat honom in i friidrotten. Han säger samtidigt att förväntningarna utifrån kan vara tuffa ibland.

– När pappa var i min ålder så var det inte många som trodde att han skulle kunna ta OS-guld. Men alla tror att jag ska göra det en dag.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.