• idag
  30 maj
  15°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  23°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Värmlands äldre borde få fri tandvård

Insändare
PUBLICERAD:
Vilka kostnadsregler gäller för äldre inom region Värmland?
Foto: Janerik Henriksson/TT
Hittade i en tidning en annons som jag blev intresserad av. Där stod med stora bokstäver: "Guld värt för våra äldres tänder!"

Det var Oracle som gjorde reklam för tandvård i några landsting. I detta fall kostade tandvården aldrig mer 200 kronor per besök! Avgiften ingår i högkostnadsskyddet, från 85 år är tandvården helt kostnadsfri.

Vad svarar tandvårdsföreträdarna i Värmlands landsting om detta?

Det vore bra om vi äldre finge reda på om tandvården för oss (jag är 87 år) verkligen är kostnadsfri, och varför den inte skulle vara det. Det borde ju rimligtvis vara samma regler för alla landsting!

När det nu går att ge fri tandvård till alla upp till 23 år, så är det väl orimligt att det skall kosta för dem som har varit med och byggt det här samhället. Det skulle vara intressant att få veta vem som hittat på dessa tokigheter. Det är väl som med pensionen, att det är de som har en rejäl summa pengar varje månad som bestämmer. Det är tydligen inte behovet som styr. För det första så borde pension upp till en viss summa vara skattefri. Som det är nu och har varit så blev fruarna hemma när barnen kom och det har blivit dåliga pensioner för dem. Åtgärda detta så kanske det kan bli lite ordning och rättvisa i familjerna.

Ingvar Håkansson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.