Thomas Stenström - Bjuder in till deppig allsång

Skivor
PUBLICERAD:
Thomas Stenström.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Thomas Stenström har fått lite av en image-makeover på sin fjärde skiva. Allt cirkulerar fortfarande kring teman om drömmar och förlorade kärleksrelationer men en allvarligare tyngd har lagt sig över de visselvänliga melodierna.

Pop

Thomas Stenström

Dreamer
(Sony)

Det är en vuxnare, ledsnare, välproducerad soulpop, klippt och skuren för P3-rotation. Dessutom har det långa blonda håret fått ryka vilket förlänger steget ytterligare från pojkpopsfacket.

Om texterna säger Stenström själv att han för första gången känner att han äger sitt språk till 100 procent, och det märks. De har mognat och börjar växa ur den ständiga skuggan av Håkan Hellström. Ibland något repetitiva men inte så det stör. Precis lagom för att haka på i en deppig allsång.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.