Tina fick första Har gjort skillnad-priset

Nyheter
PUBLICERAD:
Pristagarna Elin Sundén, Linus Östlund, Lasse Andersson och Tina Bengtsson får sällskap av kommunalråden Anna-Lena Carlsson (C) och Ann-Katrin Järåsen (S).
Foto: Ulrika Andersson/Torsby kommun
Tina Bengtsson, som de senaste två jularna delat ut julklappar till behövande Torsbybor, tilldelades det första Har gjort skillnad-priset.
Men hon var inte ensam om att prisas på Syssleträffen i lördags.

Tina Bengtsson grundade Facebook-gruppen Julhjälpen i Torsby för två år sedan och tack vare god hjälp från andra kommuninvånare har hon kunnat förse behövande familjer med julklappar de två senaste jularna.

Som en av tre finalister i det nyinstiftade priset tilldelades hon vinsten med hela 44,5 procent av rösterna, och med motiveringen:

"Tina Bengtsson har med ett varmt hjärta och stort engagemang hjälpt barnfamiljer att få en fin och minnesvärd jul. Tina har varit navet i verksamheten, hon har tagit emot önskelistor, samlat in och delat ut de julklappar som vänliga kommuninvånare har bidragit med. Tina har med största respekt för barnfamiljerna sett till så att de är och förblir anonyma.”

Med SM-guld och NM-silver i rallycrossklassen Supercar lites i RallyX Nordic har Linus Östlund gått från klarhet till klarhet och tilldelas tack vare det Idrottspokalen för 2019.
Foto: Olle Persson

Priset delades ut i lördags under den tredje upplagan av Syssleträffen i Sysslebäck, där det också delades ut tre motorsportpriser fördelat på tre kategorier. Elin Sundén, Östmarks Motor och Fritidsförening, tilldelades Rookiepokalen och från samma förening kommer Lasse Andersson som fick Eldsjälspokalen. Idrottspokalen gick i år till Linus Östlund, Finnskoga MK.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.