• idag
  4 juli
  14°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 juli
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 juli
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Årets Englundstipendiat utsedd

Nyheter
PUBLICERAD:
Kommunfullmäktige i Munkfors har utsett dansprofilen Eva Prestberg till årets Englundstipendiat.
Foto: Daniel Olausson
2019 års Englundstipendiat har utsetts.
I år är det dansprofilen Eva Prestberg som får utmärkelsen.

Eva Prestberg, vars Boundless bland annat står för dansen och koreografin i Munkforsrevyn, utsågs av kommunfullmäktige på tisdagskvällen att bli årets stipendiat, den tredje i ordningen sedan stipendiet instiftades 2017.

"Eva Prestberg har under oräkneliga år, lagt ner hela sin själ i att ge barn och ungdomar chansen att delta och uttrycka sig genom dansen. med sina dansgrupper, med sin initiativrikedom och i Munkforsrevyn har hon blivit dansen personifierad i Munkfors kommun. En mycket värdig stipendiat till årets Bo Englundsstipendium", lyder motiveringen.

Stipendiet är på 10 000 kronor och Eva Prestberg mottar sin utmärkelse vid det nästa fullmäktigesammanträdet.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.