Hoppa till huvudinnehållet

Mallbacken rivstartar silly season

Publicerad:
Susanne Skålberg är en av spelarna som fortsätter i Mallbacken även nästa säsong.
Susanne Skålberg är en av spelarna som fortsätter i Mallbacken även nästa säsong. Foto: Jeanette Dahlström

Det händer saker i Mallbacken. Under tisdagskvällen gjorde klubben klart med fyra spelare, något NWT-sporten var först med att berätta.

Två spelare, Susanne Skålberg och Emma Johansson, har satt pennan till pappret och ytterligare två är muntligt överens men offentliggörs senare.

Både försvarsspelaren Skålberg och målvakten Johansson medverkar till att säkra upp lagets defensiv.

– Susanne utsågs till lagets bästa spelare av tränarna den här säsongen och Emma har gått genom vår akademi, det känns väldigt bra, säger sportgruppens Mikael Svahn.

På tränarfronten är det klart att Krister Nilsson blir kvar, men tar ett kliv bakåt och blir assisterande tränare. Därmed är tränarfrågan av hög prioritet för elitettanklubben.

– Sportgruppen har ett digert jobb framför sig och det går ofta hand i hand med spelare och tränare. Spelarna vill veta vilken tränare de skriver på för och tränaren vill veta vad det finns för spelarmaterial att jobba med.

Är ni nära en tränarlösning?

– Vi ska träffa en tränare som vi har högt upp på listan på söndag eller måndag, mer än så kan jag inte säga i nuläget.

Mallbacken fokuserar på att behålla stommen ur den trupp som spelade kvar laget i årets serie, men hoppas också på att krydda truppen med ett par spetsspelare.

Frågan är hur det blir med anfallaren Sherifatu Sumaila som sedan ankomsten varit lagets bästa målskytt?

– Hon är såklart aktuell och vi är nöjda med hennes prestationer. Men importspelare kostar pengar och vi får nog se lite vart truppbygget tar vägen innan det blir klart åt något håll där.

Något annat drömnamn?

– Det är tyvärr inget jag kan bjuda på. Det är huggsexa om spelarna som det är, men drömmen är att behålla det vi har, lösa tränarbiten och att ordna något vasst nyförvärv.

Artikeltaggar

Emma JohanssonFotbollMallbackens IFSusanne Skålberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.