The Dead and Living - Suggestivt och lyxigt

Skivor
PUBLICERAD:
The Dead and Living.
Foto: Erik Hansen
"Ytterligare ett starkt och berömvärt värmländskt metalband av internationell klass."

Goth/Metal

The Dead and Living

The Author's Curse
(Black Cult Records)

Karlstadbandet The Dead and Living bildades 2007 och har sedan dess givit ut ett par fullängdsalbum och även spelat på Sweden Rock Festival några gånger. Nya "The Authors's Curse" är tredje plattan i ordningen.

Medlemmarna har i grunden rötter i den lokala punk- och hardcorescenen, men det här kan läggas i goth metal-kategorin med symfoniska inslag och en cinematisk känsla. Det finns även fina influenser från synth-genren.

Albumet är välljudande och snyggt arrangerat med en radda suggestiva låtar av hög kvalitet. Alltså ytterligare ett starkt och berömvärt värmländskt metalband av internationell klass, kan man konstatera. Respekt!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.