Dubbla priser för Crusadersledare

Amerikansk fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Christian Forsman är utsedd till Årets ledare på seniorsidan i Sverige. Hans bror Per-Arne tilldelas samma utmärkelse på barnsidan.
Foto: Lisa Olaison
Bröderna Per-Arne och Christian Forsman, Carlstad Crusaders, har utsetts till Årets ledare i varsin kategori av Svenska amerikansk fotbollförbundet (SAFF).

På onsdagen offentliggjorde SAFF de tre pristagarna till Årets ledare i kategorierna barn, ungdom/junior och senior.

På förbundets webbsida står att läsa att personerna som prisas ska vara en nytänkande eldsjäl som stöttar och lockar fram det bästa hos spelarna.

Och för bröderna Per-Arne och Christian Forsman i Carlstad Crusaders blev det bästa tänkbara utfall.

Per-Arne Forsman är utsedd till Årets ledare i kategorin barn.

Ur motiveringen går att läsa: ”Per-Arne är en mycket engagerad ledare som går från klarhet till klarhet, en eldsjäl personifierad. Han skapar en arena där både barn och ledare längtar efter nästa träningstillfälle. I sitt ledarskap är han rättvis, kunnig och intelligent och ser till varje spelares utvecklingsnivå, låter alla ta plats och alla får spela. För Per-Arne är det lika viktigt att lära barnen hur man är en bra lagkamrat som hur man spelar amerikansk fotboll och på detta sätt skapar han en stor och stabil spelartrupp i både U11 och U13.”

Tydlig ledarstil

Christian Forsman utses samtidigt till Årets ledare på seniornivå.

Ur motiveringen: ”Christian har varit den drivande kraften bakom Carlstad Crusaders damlags framgångar under 2019. Han har också vågat ställa krav över tid och även om han är mycket kunnig inom spelsystem, ”X´s and O´s”, så är Christians största styrka den viktigaste aspekten av amerikansk fotboll – teamwork, tillit och förtroende i en grupp. Hans tydliga ledarstil både i sin förening och på internationell nivå som förbundskapten för Sveriges damlandslag i amerikansk fotboll resulterade i både SM-guld och EM-silver under sommaren.”

Årets ledare på ungdoms- och juniorsidan är Elias Hallbäck, Limhamn Griffins.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.