Avslag på skolöverklagan

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Råda skola invigdes för ett par månader sedan och det är i just Råda som barnen i Uddeholm placeras från och med nästa höst. Men det gäller bara barn som börjar skolan, de som redan går i skola i Hagfors eller Ekshärad får gå klart i sina respektive skolor.
Foto: Daniel Olausson
Förvaltningsrätten i Karlstad avslår en förälders överklagan av Hagfors kommuns beslut att ändra i skolornas upptagningsområden.

Förändringen presenterades i våras och innebär i korthet att barnen i Uddeholm som börjar skolan nästa höst placeras i Råda, istället för i Hagfors som det varit tidigare.

Beslutet vållade en del protester från Uddeholm där det också överklagades. Men efter att först ha fått begäran om inhibition avslagen har nu alltså förvaltningsrätten avslagit även själva överklagan med motiveringen att rätten bara kan bedöma lagligheten i kommunens beslut, och där bedömer förvaltningsrätten att inga olagligheter har genomförts.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.