Hoppa till huvudinnehållet

Sjukdomsdrabbat Mallbacken vill spela ut

Publicerad:
Det är inte helt säkert att Sherifatu Sumaila kan spela lördagens match.
Det är inte helt säkert att Sherifatu Sumaila kan spela lördagens match. Foto: Sören Turesson

Kontraktet i Elitettan säkrades förra helgen.

Nu vill Mallbacken spela ut allt de har och klättra i tabellen.

– Det vore skönt att avsluta på bästa sätt, säger tränaren Krister Nilsson.

Sköt Mallbacken till nytt kontrakt – men framtiden oklar

Mallbacken kunde till slut pusta ut förra helgen när fortsatt spel i Elitettan slutligen säkrades. Det har inneburit arbetsro den gångna veckan.

– Det har varit en lång säsong och vi hade kanske önskat att vi skulle ha hamnat i det här läget mycket tidigare. Men nu har vi åtminstone två matcher kvar att spela utan kniven på strupen, säger Krister Nilsson.

Lördagens motståndare Uppsala har fortfarande chansen att gå upp i damallsvenskan och därmed är det minst sagt en tuff uppgift som väntar.

– De måste vinna två raka matcher och kommer att gå för fullt. Men det kommer vi också göra och det blir spännande. Om de inte har fått hål på oss ju längre matchen går och försöker sätta press på oss öppnas ytor.

Sjukdom i laget

Krister Nilsson räknar med att hans spelare vågar släppa loss ordentligt.

– Jag hoppas verkligen att de känner att det är nånting som har släppt och att de kan slappna av, spela avslappnat men fortfarande med intensitet. Vi ska inte vara nöjda med att vi har säkrat kontraktet utan ska sikta uppåt. Det finns en liten chans att sluta sjua till och med, det vore en snygg avslutning.

Förutom Emmie Johansson och Emma Sahlström, borta för resten av säsongen, finns en del frågetecken i laget på grund av sjukdom. Bland andra har målskytten Sherifatu Sumaila varit förkyld i veckan.

– Jag vet inte exakt vilket lag vi har förrän vi åker mot Uppsala, säger Krister Nilsson.

Artikeltaggar

FotbollKrister NilssonMallbackens IFSherifatu Sumaila

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.