Det blixtrande och gnistrande med hösten

Krönikor
PUBLICERAD:
Foto: Peter Bäcker
Sommaren i all ära, men visst måste ni hålla med om att hösten ändå har sin vackra charm?

Massa färgsprakande träd, första frosten, ösregn och mysiga innesittarkvällar.

På något vis känns det också som att stressen försvinner lite grann, i alla fall efter att skolor och jobb dragit i gång efter semestern på riktigt. Detta då kraven på "att det hela tiden måste hända saker bara för att det är sommar" försvinner. Håller ni med mig?

Jag ska vara ärlig och säga att framför allt november är en av mina favoritmånader just på grund av avsaknaden av förväntningar. Många av er kanske ruskar på huvudet nu, men kolla här:

•Gå långa och många promenader i lite lätt duggregn med en bra dokumentär, musik eller ljudbok i öronen för att sedan unna sig en varm dusch efteråt.

•Att få krypa in i famnen på den personen man tycker mest om i hela vida världen på kvällarna och borra in huvudet under hans haka medan man avverkar någon romantisk komedi på tv.

•Få tända levande ljus till frukosten, till lunchen, till middagen – ja, när som helst egentligen.

•Göra de första rökmolnen med utandningsluften när temperaturen kryper nedåt minusgrader.

•Laga långkok med höstens skörd eller mustiga soppor med egenplockad svamp.

Jag vet inte jag, men helt fel känns det ändå inte med hösten.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.