Marcus Johansson avgjorde

Ishockey
PUBLICERAD:
Buffalos Marcus Johansson, Sam Reinhart och Jack Eichel firar Johanssons avgörande mål mot Montreal.
Foto: Jeffrey T. Barnes
Buffalo fortsätter att övertyga i NHL-starten. Mot Montreal kom höstens tredje seger, och matchhjälten var svensk – Marcus Johansson.

Helt omarkerad i vänstra tekningscirkeln fick Marcus Johansson pucken. Den svenske forwarden tvekade inte och bråkdelen av en sekund senare kunde Buffalo jubla över en ny seger.

Johanssons mål i förlängningen mot Montreal innebar 5–4 och det bottentippade laget har nu tre vinster på de första fyra matcherna.

Marcus Johansson var inte ensam svensk att utmärka i Buffalo. Rasmus Dahlin stod för två assist och Victor Olofsson fortsatte att göra succé. Den 24-årige forwarden inledde målskyttet i matchen, hans fjärde mål för säsongen, och det fjärde i powerplay.

Inlett starkt

Buffalo, som inte har nått Stanley Cup-slutspelet sedan 2011, har inlett säsongen över förväntan. Men tränaren Ralph Krueger tonade ner allt prat om framgångar.

– Vi vet att vi är i början av en lång och tuff säsong. Så här dags på året är det viktigt att samla de poäng man kan. Svackorna kommer att komma, påpekade han på en presskonferens där han höll tillbaka på hyllningarna till sitt eget lag och i stället berömde motståndarna.

– De kom ut starkt och vi måste bli bättre på att stå emot ett sådant motstånd. Vi måste lära oss att stå emot det. Men om vi måste lära oss av en seger så gör vi gärna det.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.