Konsekvenserna är inte rimliga

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Foto: Privat
Jag får tacka för att det blev en ursäkt för min upplevelse av besvikelse av att inte bli hörd, tyvärr blev det dock ingen ursäkt för de faktiska förhållanden som noteras i mina brev.

Personliga möten i all ära men det har väl inte varit så många? Innan allt började kom du in och gav förhandsinformation och berättade hur detta skulle gå till. Detta föranledde mitt brev från 19 februari till er. Efter påminnelse om att reaktion saknades i juni månad, så kom du in och förklarade att fastighetsägaren har rätt att göra de nödvändiga renoveringarna och att jag fick sätta upp en skylt som jag fick bekosta själv. Sen dess har jag inte sett dig i detta ärende.

Efter att huset i april månad kläddes in i byggställningar (som fortfarande står kvar) har det i perioder arbetats med dels takbyte samt målning. Under en stor del av denna nu sju månader långa period har arbetet helt legat stilla på grund av semester samt att de entreprenörer som jobbade med huset inte kunde samordna sina insatser bättre. Varsamheten i renoveringen innebär väl inte att det sker i etapper med långa perioder med vila emellan? För att spara kostnader för kommunen så valde ni att låta ställningar stå kvar trots att inget arbete utfördes. Att detta naturligtvis påverkade min omsättning och möjlighet att bedriva affärsverksamhet tog ni inget ansvar för. I denna aktuella bild av fastigheten får man se hur det ser ut, en kontrast till tidigare arkivbild. Att jag får bära konsekvenserna själv känns inte rimligt i en kommun som säger sig värna om sina näringsidkare.

Du antyder att jag haft många önskemål. De jag har haft var: 1) dialog för att diskutera konsekvenserna (reaktion efter tre månader: sätt upp en skylt du bekostar själv) och 2) med facit i hand: önskemål om kompensation för kraftig omsättningsminskning (inget svar, ingen dialog).

Beklagar men jag anser att jag i sak fortfarande inte fått svar på mina frågor.

Hans Kleine

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.