Sommarturismen minskade i Värmland

Ekonomi
PUBLICERAD:
Gästnätterna i Värmland minskade något under sommarmånaderna juni, juli och augusti 2019.
Foto: Emma Lindell
Gästnätterna i Värmland minskade något under sommarmånaderna juni, juli och augusti 2019. Preliminärt rör det sig om -2,7 procent jämfört med samma period rekordsommaren 2018.

Sverige som helhet ökade 2019 sina gästnätter med 5 procent preliminärt.

– Det är glädjande att Sverige ökar och lockar många besökare, det tyder på att det finns mycket bra som attraherar turisterna och att vi kan bygga vidare och utveckla upplevelserna. Värmland är en del av Sverige när vi marknadsför oss internationellt, så att Sverige ökar och är attraktivt för besökande är oerhört viktigt för Värmland, säger Mia Landin vd på Visit Värmland i ett pressmeddelande.

Förklaringen är att Norge, som fortsatt är Värmlands största utlandsmarknad, har stått för minskningen där preliminära siffror pekar på att deras semestrar i hemlandet har ökat.

Totalt visar de preliminära siffrorna att Värmland haft 1 120 600 gästnätter under sommaren 2019.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.