• idag
  28 sep
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Sannolikt får du inga svar från ansvariga

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: isabell Höjman/TT
Läser med sorg i hjärtat signaturen "Uppgiven mamma" i VF den 3 oktober om hennes dotter med dubbla NP-diagnoser. Sannolikt får du inga svar från ansvariga politiker på lokal- läns- eller riksnivå vilket är både fegt och bevis på otillräckligt engagemang i denna viktiga fråga.

Låt mig först tipsa dig om att dottern i bästa fall kan må bättre av att få ta hand om en hund eller katt, börja i ridskola eller någon lättare sportaktivitet. Att förvänta sig att dagens hårt nedbantade psykiatri kommer att bidra till dotterns tillfriskande är dessvärre närmast hopplöst. Orsaken är, det som svenska folket redan glömt bort, att det under perioden med moderaten Reinfeldt som statsminister åren 2006–2014 försvann skatteinkomster motsvarande 1200 miljarder kronor. Effekterna av denna högerpolitik ser vi nu tydligt. Att dessa skatter någonsin kommer att återbördas är knappast troligt såsom det politiska läget är i dag. Istället fortsätter neddragningarna inom vården, skolan och omsorgen och efter nästa val med M, KD och SD i spetsen blir läget självklart ännu värre.

Att du som förälder inte orkar dra detta enorma lass själv är du långt ifrån ensam om. Tusentals unga vuxna med NP-diagnoser slängdes ut från Försäkringskassan för några år sedan och dessa riskerar livslångt utanförskap. Många föräldrar är uppgivna såklart. I dag gäller den gamla devisen från 1930-talet "sköt dig själv och skit i andra". Solidariteten med våra svagaste grupper har i stort upphört efter varje skattesänkning, vilket är oerhört skamligt för detta rika land.

Mitt sista råd är att du i värsta fall måste göra som Greta, sätt dig utanför kommunhuset och kräv konkret hjälp och stöd till din kära dotter!

Röd demokrat

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.