Melodier som fyller ett behov

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Joakim Magnusson
Från ”Våren” av Grieg till ”Vintern” av Vivaldi. Från ”Nygammal vals” till ”Snurra min jord”. Melodier som är ”Evigt unga, evigt gröna”.

Allt framfört av elva mycket kompetenta, välspelade musiker under ledning av kapellmästare Pär Jorsäter. Han har även gjort många av arrangemangen.

Denna första verkliga höstdag med duggregn och inte många grader på termometern, får så mycket behaglig värme av två av Sveriges bästa musikalartister: Cecilie Nerfont-Thorgessen och Christer Nerfont. I föreställningar med både sång, repliker och dans.

Denna septembereftermiddag var det sången vi i publiken fick njuta av. Båda är mycket välljudande var för sig. Tillsammans händer något magiskt. Deras röster passar ”som hand i handsken” tillsammans. Deras röstlägen, klangen är helt anpassade till att bli något unikt, vackert. Oavsett om det är filmmusik, visor eller musikal som framförs. En mycket lyckad etablering/import från Norge och Skåne. Det behöver inte alltid ”finnas troll” i sådana i Karlstad.

Ett mycket trivsamt program, från första till sista tonen. Välspelat, välsjunget. För att ge en extra eloge till några förutom de redan nämnda, så måste Svante Olssons fiolspel i ”Vintern” av Vivaldi uppmärksammas. Fantastiskt fiolspel av en mycket rutinerad musiker. Så bedårande vackert, av en verklig musikant. I detta program fick Carl Henning Fredrikssons cellospel ett välförtjänt utrymme.

Att avsluta en intensiv vecka med miljörapporter, opinionsmätningar och ”den krassa verkligheten” med vacker musik, är det många som borde ha behov av.

Torbjörn

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.