DIIV - Deras allra bästa hittills

Skivor
PUBLICERAD:
Jag är inte helt uppdaterad hur det står till med heroinberoendet som Zachary Cole Smith har fallit in och ut ur genom åren. Mellan varven har han ändå lyckats spotta ur sig utmärkta album med sitt DIIV och det här är det allra bästa.

Indie/Metal

DIIV

Deceiver
(Captured Tracks/Playground)

Sonny Diperri verkar ha fört noga anteckningar när han hoppat in som tekniker åt My Bloody Valentine. Och som producent för det här albumet har han haft användning av alla sina stödord, och bonat om Smiths indiesinne med ett vitalt blodsprängt shoegazeinferno (även om DIIV aldrig varit främmande för metalinslag).

De släpiga melodierna är honungslena trots allt skrot som flyger förbi och river upp hål i ljudbilden.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.