• idag
  17 jan
  -11°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Har jag utsatt mina fåglar för tortyr?

Krönikor
PUBLICERAD:
När jag skaffade fåglar för några år sedan så fick jag höra att de mår bra av att höra ljud runt sig under dagarna. Radio skulle till exempel vara bra.
Men frågan är om det inte egentligen är tortyr som jag utsatt dem för?

Tydligen är fåglar lite känsliga individer och de kan bli deppiga om de sitter hemma själva i ett tyst hem. Att sätta på teven eller radion ska därför vara ett bra sätt att motverka dysterheten och få dem att känna att de lever ett prima liv, buren till trots.

Så det har jag gjort i alla år. Rattat in en kanal med mycket musik och låtit den stå på under dagen när jag varit borta. Och varit nöjd med det.

Men när jag själv var ledig och därför hemma häromdagen så tvingades jag själv att lyssna på den där radiokanalen (nej naturligtvis inte P4 Värmland) när jag gick runt och pysslade därhemma. Och jösses vad deprimerande det var.

Inte musiken alltså, men det där mellansnacket som de av någon anledning envisades med att ha mellan låtarna. Så otroligt intetsägande och dumt att jag höll på att storkna. Till och med fåglarna såg deppiga ut.

Så jag satte på lite spotify istället. Och fåglarna kvittrade glatt. Nu får det helt enkelt bli annat ljud därhemma på dagarna.

Hoppas bara att inte fåglarna tagit skada av åratal av dumradio.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.