• idag
  25 maj
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vilse bland lövhögarna

Krönikor
PUBLICERAD:
Mitt återuppväckta intresse för akvaristik tar sig allt extremare uttryck. För tillfället är jag på jakt efter höstfärgade ek- och/eller boklöv, då dessa tydligen ska vara en "viktig beståndsdel i dieten" för mina nyligen inköpta amanoräkor.

Det ska ha med garvsyran i löven att göra och jag föreställer mig hur räkorna, som gör ett förbaskat bra jobb som algätare, vilken dag som helst ska ge upp. (Jag kan dock inte uttolka något större missnöje i nuläget.)

Eftersom jag alldeles för sällan är i skogen har jag dålig koll på hur vanlig eken är i Forshaga med omnejd. När jag väl trodde mig ha hittat ett vackert exemplar visade det sig vara en lönn. Och att åka till djuraffären (igen) för att köpa gamla löv, där sätter även jag gränsen.

Som tur är har jag utsända. Om knappt två veckor kommer en påse boklöv från Österlen att levereras till dörren och jag räknar dagarna.

Kanske hinner jag innan dess besöka bokskogen i Borgvik, en av Sveriges nordligaste sägs det, i samband med jobb. Albumaktuella Sven-Ingvars repar nämligen i krokarna.

Så håll ut mina tappra små genomskinliga vänner, garvsyran kommer.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.