Vd utan markkontakt

Ledare
PUBLICERAD:
Förre Scaniachefen Leif Östling ångrar inte uttalandet ”Vad fan får jag för pengarna?” som tvingade honom att lämna ordförandeposten i Svenskt näringsliv i förtid.

Han intervjuas i P1 Morgon om sina memoarer och säger att det enda han ångrar är svordomen. Annars står han fast vid att det var rätt att placera sina pengar i skatteparadiset Malta och att ifrågasätta vad han får för de skattepengar han ändå betalar i Sverige.

Han kommer med ett nytt häpnadsväckande uttalande i intervjun. Han säger att de i det duktiga näringslivet alltid tittar på pengarna och att den offentliga sektorn är ”väldigt slarvig” med det. Han häver ur sig att det finns en rationaliseringsmöjlighet på 50 (!) procent i offentliga sektorn, utan att få några följdfrågor hur det ska gå till.

Han får gärna göra ett studiebesök i valfri värmländsk kommun och följa budgetarbetet där, men det intresserar väl inte en vd som helt saknar kontakt med verkligheten.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.