Marcus Berg köper rekordvilla

Fotboll
PUBLICERAD:
Marcus Berg och familjen närmar sig en flytt hem till Sverige.
Foto: Janerik Henriksson/TT
När utlandskarriären är över lär Göteborg bli Marcus Bergs fasta punkt.
Den värmländske fotbollsstjärnan har köpt ett hus i Långedrag för 34 miljoner kronor, uppger GT.
Då börjar spekulationerna kring en återkomst till IFK Göteborg igen.

Marcus Berg, 33, lär inte återvända till Värmland på många år, om man ska tolka vad husköpet i Göteborg innebär. Den 257 kvadratmeter stora villan kostade 34,1 miljoner kronor och är en av de dyraste privatbostäderna som någonsin har sålts i Göteborg, enligt GT.

Och direkt när husköpet blev känt började spekulationerna kring en eventuell comeback i Blåvitt.

Rådombördige Berg lämnade IFK Göteborg 2007 och har därefter bott och spelat fotboll utomlands. Nu bor han i Ryssland och representerar Krasnodar.

Värmlänningen har tidigare deklarerat att han gärna återvänder till IFK Göteborg när han flyttar till Sverige igen och i våras ryktades det om en comeback redan den här säsongen.

– Jag känner att jag har ett antal bra år kvar i mig om jag slipper svårare skador. Skriver jag ett nytt kontrakt utomlands så blir det det sista innan vi flyttar hem, sa Berg till Aftonbladet i våras.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.