Farligt med civilkurage

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Heiko, Junge
Något som jag har reagerat på är att polisen uppmanar allmänheten att anmäla eller att man ska ha civilkurage. Men tyvärr så säger de emot sig själva. Det är lite dubbelmoral.

Min son och hans kompisar gick emellan när en kille gav sig på en tjej. Killen började slåss. Tjejen hamnade på marken och blev sparkad på höften, och killen använde sin mobil och slog min son i huvudet så det blev ett jack. Polisen la ner utredningen.

Vad är det för samhälle vi lever i? Ska vi prata med våra tonåringar eller uppmana andra att "ser ni något, så blunda och gå"? För skulle man ha ett hjärta eller känslor och gå emellan så får man räkna med att bli misshandlad själv och att polisen inte gör något trots att det kan finnas vittnen. Jag tycker inte att det ska klagas på folket när det är fel i systemet. Man måste alltid tänka mer än en gång innan man gör något, för tyvärr så kanske troligen inte polisen gör något om man själv ligger och förblöder efter att ha gjort en god gärning.

En orolig/arg förälder

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.