Det här fick jag för pengarna, Östling

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Janerik Henriksson/TT
Olyckan var framme och fallet mot marken blev hårt när segelbåten skulle rustas i våras.

Lungan kollapsade och det blev akuttransport till Näl i Trollhättan. Ambulansen kom inom tio minuter och den professionella ambulanspersonalen startade vården direkt. Tillståndet bedömdes så allvarligt att ambulanshelikopter tillkallades och övertog transporten i Munkedal. Inom en timme togs jag emot av traumateam på Näl och under två dygn fick jag vård och bemötande av bästa slag. Anhörig fick möjlighet att övernatta i rummet på extrasäng. Inga problem!

Eftersom jag är skriven i Karlstad blev det transport med lättvårdsambulans till Centralsjukhuset i Karlstad. Ytterligare tre dygn på CSK och också där mycket bra vård och bemötande.

Fullt återställd konstaterar jag att den offentliga sjukvården i region Västra Götaland och Värmland hjälpte mig på absolut bästa sätt när jag behövde den. Kostnaden totalt för mig för dessa insatser blev totalt 800 kronor. Så mycket vård och bra bemötande för den relativt sett låga kostnaden visar, tycker jag, att vi medborgare får väldigt mycket för pengarna som vi betalar in i skatt. Oavsett vad Leif Östling anser.

Leif Östling har skrivit en ny bok och blev intervjuad i P1 i onsdags morse. Han uttryckte att det är varje människas rätt att undandra skatt till vårt samhälle genom att skatteplanera i skatteparadis, till exempel på Malta, vilket Leif själv gjort. Han förklarade vidare att de offentliga verksamheterna kan rationaliseras med 50 procent. Det innebär att den offentliga vården kan bedrivas dubbelt så effektivt. Vilket måste innebära att färre ska göra mycket mer.

Jag tror inte att personalen inom vården upplever att det utrymmet för effektivisering existerar. P1 har ett ansvar att låta vårdansvariga och personal bemöta Leif Östlings djupt provokativa och okunniga uttalande.

Det är särskilt anmärkningsvärt att höra detta från en person som smiter undan skatteinbetalning via skatteparadis. För att nå en jämlik och rättvis sjukvård krävs att alla bidrar efter sin förmåga.

Hasse Zimmerman

Karlstad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.