Hoppa till huvudinnehållet

Förbundets nya satsning: Värmland Floorball Tour

Publicerad:
Camilla Olsson, kanslichef Värmlands innebandyförbund kunde presentera en nyhet under tisdagen.
Camilla Olsson, kanslichef Värmlands innebandyförbund kunde presentera en nyhet under tisdagen. Foto: Oscar Gustavsson

Två veckor efter att Värmlands innebandyförbund lanserade veteran-DM så kommer nu nästa projekt – Värmland Floorball Tour.

– Vi måste våga tänka nytt och satsa på nya tävlingsformer, säger Camilla Olsson, kanslichef på Värmlands Innebandyförbund.

Som ett led i den motionssatsning som Värmlands innebandyförbund gör så lanserade man för två veckor sedan Veteran-DM. Nu kommer nästa steg i satsningen, som i detta fall har spelformen tre mot tre. Värmland Floorball Tour blir en endagsturnering för motionärer, tillsammans med föreningar runt om i Värmland.

Förbundets mål med Värmland Floorball Tour är att både skapa en motionstävling som binder samman Värmlands tävlingsmotionärer och som samtidigt hjälper till att så frön till regelbundna motionstävlingar på de orter där det i dag saknas.

– Svensk Innebandy har som mål att det år 2030 ska finnas 60 000 spelare med motionslicenser. För att vi ska kunna nå de siffrorna så måste vi våga tänka nytt och satsa på, för vår del, nya tävlingsformer. Dessutom är det viktigt att vi tillsammans med våra föreningar knyter de personer som vill tävla på motionsnivå till innebandyfamiljen, säger Camilla Olsson.

Mixade lag

Den stora skillnaden mellan Värmland Floorball Tour och övriga tävlingar är att turnén kommer spelas med mixade lag. Förbundet vill skapa en tävlingsform och tävlingsregler som är flexibla och enkla att delta i.

– Med tre mot tre så räcker det i princip med att man är sju kompisar för att kunna anmäla ett lag, sedan behöver man bara binda upp sig på en enskild dag och inte en hel säsong. Kommer man efter turneringen fram till att man vill fortsätta spela så finns möjligheten att anmäla sig till fler turneringar hos oss eller kontakta den lokala motionsserien, säger Johan Carlsson, tävlingskonsulent på Värmlands Innebandyförbund.

Fem orter

Turnén kommer att besöka fem spelplatser runt om i länet i form av Hagfors, Hammarö, Fagerås och Karlskoga. Den femte orten, där slutspelet ska avgöras, är ännu inte bestämd. Klart är dock att slutspelet kommer avgöras mellan november i år och april 2020. Värmland Floorball Tour avslutas med ett slutspel för de lag som segrat i endagsturneringen på respektive ort. Vinnarna av slutspelet kommer sedan att kunna titulera sig motionsmästare i Värmland.

Lägsta åldern för deltagande tjejer och killar är de som är födda 2003.

Artikeltaggar

Camilla OlssonInnebandyJohan CarlssonVärmlands Innebandyförbund

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.