• idag
  4 juli
  14°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 juli
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 juli
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

En skitvecka på alla fronter

Krönikor
PUBLICERAD:
Det här har varit en skitvecka på alla sätt. Var ska jag börja? Jag kan väl först berätta om vårt förtält till husvagnen.

Helgen för ett par veckor sedan bosatte vi oss i husvagnen för att plocka bort saker inför säsongsuppehållet. Och för att det ska gå fortare att ta ner förtältet. Under natten till söndag drog ett oväder förbi campingen.

Det ryckte rejält i förtältet och jag gick ut för att se att det inte blåste i väg. Det hängde kvar. Men morgonen efter upptäckte vi en stor spricka i tyget.

Det var vår första skada på ett förtält på den campingen genom åren. Trots att det har blåst värre tidigare. Sprickan var så stor att det inte skulle överleva nästa säsong.

I stället gjorde vi en skadeanmälan och är jätteglada över att vi har ett välvilligt försäkringsbolag. Nu är förtältet nerplockat och inlämnat till en firma som ska beställa ett nytt åt oss. Så nu har vi något att se fram emot till våren.

Inte nog med det. När vi grejade med husvagnen blommade en segdragen förkylning ut som jag haft sedan skolstarten. På måndagen blev den en bihåleinflammation så jag fick ta en halvdag på jobbet och åka hem efter en tur till apoteket. Tack och lov var den nästan över samma natt.

Dessutom gick det flygbolag vi sa resa med i konkurs i måndags. Även det verkar lösa sig.

Och mitt i detta skulle jag försöka vara en kreativ och snabb journalist. Under en vecka när det mesta hände samtidigt i mitt bevakningsområde. Men jag lyckades, och är till och med nöjd med mig själv nu.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.