Torsbyseniorer får digital utbildning

Nyheter
PUBLICERAD:
Utbildningsdagarna i Torsby lockade ett drygt 250-tal deltagare, och nu är det alltså dags för invånarna i Stöllet, Ambjörby, Likenäs, Sysslebäck, Bograngen och Höljes att få möjligheten.
Foto: Torsby kommun
Efter de välbesökta succédagarna i våras bjuder nu Torsby kommun de äldre invånarna i norra delarna av kommunen på en inspirationsdag om digitalisering.

Då deltog cirka 250 personer i Torsby och nu är det alltså dags för den avlånga kommunens mer nordliga delar när man som första kommun ökar på sin digitala satsning med ännu ett utbildningstillfälle.

Tillfället anordnas den 9 oktober i Sysslebäck och liksom i våras deltar även högstadieelever som lärare. Utbildningen görs under projektet Till dig – Tillgänglig digitalt som drivs av Region Värmland och Länsstyrelsen i Värmland med syftet att höja förståelsen, kunskapen och tilliten till internet hos den äldre befolkningen, det är helt gratis och man får också låna dator eller surfplatta, förklarar kommunen i ett pressmeddelande.

Torsby kommun arrangerar även en mässa i anslutning till utbildningslokalen där banker, myndigheter och lokala företag finns på plats för att visa sina digitala funktioner och produkter.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.