Hoppa till huvudinnehållet

Skoghall siktar högt: ”Tror vi möter Hagfors i kval”

Publicerad:
Nye Skoghallstränaren Niclas Andersson. Foto: Johan Hedlund

Skoghalls IBK föll på mållinjen i det allsvenska kvalet i våras. Nu tar laget ny sats uppåt.

– Jag tror att vi kommer möta Hagfors i ett kval till våren, säger nye tränaren Niclas Andersson – med förflutet i just Hibs.

Skoghall må ha tappat rutinerade spelare som Jesper Johansson, Christian Persson och Erik Mathiasson men meriterade spelare finns även på pluskontot samtidigt som de unga talangerna har fått ytterligare ett års erfarenhet av division 1-spel. Niclas Andersson räknar inte med något annat än att Skoghall blir ett topplag även den kommande säsongen.

– Det är två etapper i det. Först måste man så klart lösa topp fyra och det är inte bara att knäppa med fingrarna när det dessutom är en helt ny serie. Men säkrar vi det kommer vi så klart att gå "all in" för att avancera, säger Skoghallstränaren.

Han räknar nästan med att få ställas mot sin tidigare klubb Hagfors IBS i ett eventuellt kval.

– Jag är övertygad om att det är vi, Hibs och två lag till, jag skulle tro att det blir Lerum och Stenungsund. Då är det mycket troligt att det blir en västkustmatch och en Värmlandsmatch direkt, om man väljer att spela mot lag från kortare avstånd.

Nya bekantskaper

Den nya division 1-indelningen har gjort att de värmländska lagen nu ställs mot en del nya bekantskaper. Tidigare var det lag från Värmland, Örebro, Västmanland och Dalarna, numera handlar det om lag från Värmland, Örebro, Västergötland och norra Göteborg.

– En fördel med förra serien var att man hade mött Surahammar tolv gånger och visste vad som gällde. En del av mig tycker det nya är värdelöst eftersom jag vill ha så bra koll på motståndarna som möjligt. Men för killarna i laget är det nog däremot bara skönt. Jag tror generellt att det är bra för de värmländska lagen att göra något nytt, se lite andra hallar och åka andra vägar.

Skoghall flaggar för att stortalangen Johan Palmqvist fortsätter att utvecklas samtidigt som de spår att Ludvig Thorbjörnsson får ett genombrott.

– Förutom dem tror jag stenhårt på Andreas Jonsson, han blir en obehaglig överraskning för många lag, säger lagkaptenen Albin Englöw och fortsätter:

– Truppen är bra i år. Vi har tappat rätt rutinerade gubbar men fått in en del intressant också, som Jesper Svärd och Farshid Muhiti som är underskattad.

Niclas Andersson flaggar också för Jesper Svärd, ny från Hagunda som kvalade till SSL i våras.

– Han kommer att betyda mycket och är van att spela matcher som betyder saker. En smart och slipad kravställare som kan användas på flera positioner.

Artikeltaggar

Albin EnglöwInnebandyNiclas AnderssonSkoghalls IBK Herr

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.