• idag
  31 maj
  12°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  23°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Blågrön politik för bättre miljö

Debatt
PUBLICERAD:
"Vårt löfte är att vi i det blågröna styret i Karlstad aldrig kommer att sluta kämpa för en bättre miljö."
Foto: Håkan Strandman
Vi i det blågröna styret i Karlstad ser mycket allvarligt på klimatutmaningarna.

Därför är det bra att allt fler tar möjligheten att påverka och göra sin röst hörd för bättre klimat och miljö. De klimatdemonstrationer vi sett den senaste tiden är ett tecken på det. Vi har alla ett ansvar att göra det vi kan för att ge en bättre framtid till kommande generationer.

Det blågröna styret har infört ambitiösa mål för att minska kommunens klimat- och miljöpåverkan. Kommunen ska vara fossilfri inom några årtionden och konsumtionen i kommunen ska vara hållbar och resurssnål. Genom att sätta tuffa mål och följa upp dem på ett systematiskt sätt skapar vi en drivkraft för att minska hela kommunens klimatavtryck.

Karlstads kommun har kommit en bit på vägen för att minska vår klimatpåverkan. Bland annat genom att se över vad som kan förändras i våra verksamheter. I Aktuell Hållbarhets kommunranking rankas Karlstad som fjärde bästa miljökommun och det ger oss i det blågröna styret ett kvitto på att de insatser som utförts gör skillnad.

Några exempel på dessa insatser är att nästan alla kommunens personbilar är utbytta till miljöfordon och drivs till stor del av förnybara bränslen. Vi gör biogas till stadsbussarna och växtnäring till jordbruket av slammet från reningsverken i Karlstad. Projektet ”Klimatsmart mat” har minskat matsvinnet med hela 46 procent i våra skolrestauranger. Likaså har vi jobbat hårt med att kollektivtrafiken ska bli snabbare och smidigare så att det blir ett alternativ till bilen för allt fler.

Våra miljöombud finns på ett stort antal arbetsplatser och jobbar med att utbilda personalen och göra miljöfrågor till en naturlig del av vardagen – på så vis ser vi till att fler får kunskap om hur vi gör skillnad tillsammans.

Detta är några exempel på hur vi jobbar på för att bli bättre på att ta hand om vår miljö. Framtiden kommer behöva fler idéer och lösningar och vi hör er som är oroliga över klimatförändringarna. Vårt löfte är att vi i det blågröna styret i Karlstad aldrig kommer att sluta kämpa för en bättre miljö.

För det blågröna styret i Karlstad:

Per-Samuel Nisser (M)

Frida Pettersson (C)

Monika Bubholz (MP)

Niklas Wikström (L)

Erik Nilsson (KD)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.